Opinions..... llibres, música, art, cinema, etc...... Reflexions.... Opineu vosaltres també, podeu fer comentaris als posts ja publicats o publicar-ne de nous (si no esteu registrats a blogger, m'envieu un e-mail a joanm7@gmail.com i us dono d'alta, rebreu un correu de confirmació de blogger i ja podreu publicar)

28.11.06

Georges Braque

Fins ara només hi havia una recomanació d'art al blog (estic parlant de pintura, escultura, ...). Coneixeu Braque?... m'agraden especialment els seus quadres amb tons foscos (grisos, negres, marrons).

Entre el 1910 i el 1914 Braque i Picasso treballaren plegats per tal de desenvolupar un nou estil pictòric que fou anomenat "cubisme" i que representà el primer intent de replantejar de manera sistemàtica totes les convencions pictòriques de l'art tradicional.
http://www.edu365.com/batxillerat/art/cubisme/l_autor_cub.htm

[Tot canvia segons les circumstàncies: és el que vull dir amb la paraula "metamorfosi": quan em pregunteu si una determinada forma d'un dels meus quadres recorda un cap femení, un peix, un vas, o tot a la vegada, no us puc donar una resposta categòrica, perquè la confusió metamòrfica és quelcom d'essencial en poesia. El fet que una forma representi coses diferents per a diferents persones, o moltes coses a la vegada, o simplement res, m'és igual: es pot tractar d'un cas accidental o d'una "rima"; una rima, en pintura, entre parèntesi, pot tenir les conseqüències més inesperades, pot canviar tot el significat del quadre...] G. Braque, 1957

algunes obres:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/63/Braque.woman.400pix.jpg
http://www.princeton.edu/~romance/images/braque1.jpg
http://www.tc.umn.edu/~rozai001/1017/images/braque.jpg
http://home.hccnet.nl/att.leurs/kb01046.jpg
http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O:AD:E:744&page_number=1&template_id=6&sort_order=1
http://www.artchive.com/artchive/B/braque.html
http://search.famsf.org:8080/search.shtml?artist=braque
http://www.guggenheimcollection.org/site/artist_works_23_0.html

2 Comments:

Blogger FEEL HATE said...

ei j.gorienko!

no el coneixia aquest Braque; un descobriment interessant. El blog aquest mola :)!

linko el petó de Klimt:

http://www.spanisharts.com/history/del_impres_s.XX/modernismo/klimt_beso400.jpg

adeu!!

30/11/06 18:22

 
Blogger J. Gorienko said...

doncs et recomano en general l'estil cubista i ja que hi som l'impressionisme... al meu post del 8.11.06 recomano Henry Moore, un altre estil, famós per les seves escultures, dóna-li una ullada,... com sempre... un plaer comptar amb la teva presència al blog!!

1/12/06 09:28

 

Publicar un comentario

<< Home